Blog

VA (virtual assistant) en helderheid

VA en helderheid

VA en helderheid. Nieuwe week met nieuwe kansen. Deze week staat er een gesprek gepland met een nieuwe klant. Nieuwe klanten zijn altijd leuk en een uitdaging. De klant heeft een probleem en ik mag hem daarbij helpen zodat het geen probleem meer is. Win – win zou ik zeggen. Blije VA en blije klant.

De belangrijkste vraag voor mij als VA tijdens een eerste gesprek (via skype) is:

Waar kan ik jou mee helpen?

Dit klinkt misschien als een eenvoudige en simpele vraag, maar dat is het niet. Als VA vind ik het belangrijk om precies te weten wat het probleem is zodat ik aan kan geven waar ik mee kan helpen. En ook duidelijk maken waar ik niet mee kan helpen.

Een VA is geen alleskunner. Geen duizendpoot die overal een antwoord op heeft. Een goede VA heeft duidelijk waar haar sterke en zwakke punten liggen. Ik weet heel goed waar ik goed in ben en veel energie van krijg en ik weet waar ik geen talent voor heb. Dit zal ik dan ook niet als VA voor een klant kunnen doen.

Waar ik ’s ochtends vol energie mijn bed voor uit kom is ordenen. Ik word superblij van een hele documentendatabase waar geen touw aan vast te knopen is. Een logische mappenstructuur maken en alles geordend in de mappen zetten. Zie hier een blije VA. Ook ongeordende foto’s die vragen om een bijschrift / tags / info zijn leuk om te doen. Netjes op volgorde of in duidelijke mappen en klaar is Kees!

Daarnaast vertaal ik teksten vanuit Engels naar Nederlands en andersom. In mijn vorige opdracht voor een klant hier veel energie uit gehaald.
E-mail ordenen en weggooien is een must voor een overzichtelijke inbox. Geen probleem. Administratie inboeken? Overzichten maken in excel van inkomsten en uitgaven? Kom maar op.

Mijn kracht ligt op administatief gebied. Zolang dit helder en duidelijk is van beide kanten kan ik van enorme toegevoegde waarde zijn voor de drukbezette ondernemer. Samen bereik je immers meer 🙂

Waar kan ik jou mee helpen?

Neem voor meer informatie contact op via het contactformulier of stuur mij een mail: Janet@lovefororganizing.com